Set & Sket 2018

Havørrederne vrimler på yderkysterne...

I går fredag d. 28/12-18, drog 3 mand fra foreningen på kysttur til Gjerrild strand. Fiskeriet startede stille og roligt i solskin. Vinden drejede lidt, så vandet blev grumset, og vi gik mod øst. Vi nåede klart vand efter en 400 meter. Grejet blev atter smidt i vandet, og ikke længe efter kunne Søren lande sin personlige rekord , i form af en rigtig smuk havørred på 68 cm og 4 kg - stort tillykke!

Nu var gnisten tændt og vi fiskede videre med stor tro på fiskeriet! en halv time senere kæmpede Karsten med en ørred i samme kaliber som Sørens - dog slap kæmpen fri lige inden den skulle nettes - øv!

Alt i alt en fantastisk dag i dejligt vejr og godt kammeratskab.

Knæk og bræk derude...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fiskeri på Århus havn i fremtiden!!!

 

Lystfiskerne får flere pladser på Aarhus Havn

AF: FLEMMING KROGH , FLKR@STIFTEN.DK

Publiceret 30. november 2018 kl. 12:00
 
Claus Hingeberg, lystfisker og indehaver af butikken Fishinggear, er tilfreds med at man har fået anvist nye steder, hvor der kan fiskes på Aarhus Havn. Arkivfoto: Flemming Krogh

Lystfiskerne får flere pladser på Aarhus Havn

Nyt kort, som Aarhus Kommune netop har sendt ud, viser, at det nu er lovligt at fiske på en strækning langs byens nye havneplads, på området ved Pier 2 - hvor Dome of Visions ligger, og ved indsejlingen til lystbådehavnen i den nordlige ende.

 

AARHUS: Uanset om man er motionsløber, sejler kajak, er havsvømmer eller dyrker wakeboard på kabelbanen, bidrager aktiviteterne til liv på de nye havnearealer. Men der er rift om pladsen, og for lystfiskerne har udviklingen gået i den forkerte retning.

Indtil nu har lystfiskerne været begrænset til at dyrke deres hobby på strækningen fra Isbjerget til det grønne fyr tæt ved Molslininens indsejling. Desuden har lystfiskerne kunnet kaste linerne i vandet ved den lange mole langs Østhavnsvej, i den sydlige ende af haven. Et sted som ikke er voldsomt populært, da chancen for fangst er begrænset på det sted.

 

Derfor indkaldte byens mest inkarnerede lystfiskere viceborgmester Camilla Fabricius til et møde og en rundvisning på havnen for et par måneder siden. Her fik Camilla Fabricius øjnene op for, at mulighederne for at dyrke lystfiskeri er blevet begrænset.

Claus Hingeberg, lystfisker og indehaver af butikken Fishing Gear, har været en af de mest hærdige fortalere for at få skaffet tilladelser flere steder. Det var også ham der var med til at vise Camilla Fabricius rundt på havnen dengang. Og nu har afdelingen Teknik og Miljø, netop udsendt et nyt kort over nye steder, hvor lystfiskeri er blevet tilladt.

 
En ny platform i beton bliver opført på en strækning, som er ulovlig at fiske på, da lystfiskerne kommer tæt på cyklister og gående. Ved at opføre en platform i vandet, er der ingen risioko. Billedet er lavet som en illustration. Arkivfoto: Flemming Krogh

Ny platform

- Vi er meget tilfredse med, at man har udvidet arealerne med lystfiskeri på Aarhus Havn. Mødet med Camilla Fabricius og hendes efterfølgende arbejde i kommunen sammen med stor opbakning fra Dansk Sportsfiskerforbund, de lokale lystfiskerforeninger ØLF samt en åben dialog med Teknik og Miljø og Aarhus Havn, har været forbilledligt. Vi var i øvrigt aldrig nået så langt uden hjælp fra omtalen i byens avis, lyder det begejstret fra Claus Hingeberg, som har været med til at skabe dialog mellem lystfiskerne og de andre instanser sammen med formanden for Østjyske Lyst- og fritidsfiskere, Arne Bager.

Et helt ny attraktion for lystfiskere bliver en fiskeplatform på sydmolen. Når fiskeplatformen, der skal støbes i beton, bliver bygget, vil der igen blive åbnet op for lystfiskeri på en del af sydmolen, der ligger tættest på land. Et område som er kendt for gode bundforhold og som derfor er attraktivt. Det er Aarhus Havn der betaler og står for byggeriet af den otte meter lange omkring to og en halv meter brede fiskeplatform.

- Platformen bliver gjort 'lystfisker-venlig' med et rækværk i galvaniseret stål hele vejen rundt - af sikkerheds hensyn. Der bliver lavet to åbninger, så man nemt kan lande sin fangst. Det glæder jeg mig til, lyder det fra Claus Hingeberg, som tilføjer, at man etablerer en sti ned til platformen, hvor man fjerner store sten, så også gangbesværede kan komme derud med en fiskestang.

 
 

Håb om endnu flere pladser

Udover den kommende fiskeplatform forventer Claus Hingeberg også, at der kommer endnu flere fiskepladser på havnen andre steder.

Dansk Sportsfiskerforbund, Aarhus Kommunes Teknik & Miljø og ØLF - Østjyske Lst- og Fritidsfiskere, har fået ændret en fredningszone hos Fiskeristyrelsen. Fredningszonen kan nu ophæves, og det giver mulighed for lystfiskeri ved bassin 3 og 4, da der ingen sammenhæng er med udløbet fra Aarhus Å og fiskenes vandring her. Derfor kan der åbnes op for endnu flere fiskepladser på mellemarmen og ved bassin 3 og 4.

- Jeg er meget tilfreds med den udvikling, der er i gang for lystfiskerne på haven. Men det er vigtigt, at vi står sammen og derfor arbejder jeg også på at danne en gruppe eller en forening, som har til formål at varetage havnens lystfiskere.

På den måde vil lystfiskerne i fremtiden måske have nemmere ved at trænge igennem med deres ønsker.

 

Klubmesterskab i P&T

Så er klubmesterskabet vel overstået, og det blev en dejlig dag med 10 deltagere. Optimismen var høj, og der blev fisket for fuld kraft med det samme start skuddet lød. I starten skete der ikke så meget, men så blev der sat friske fisk ud, og det satte lidt skub i fiskene. 

Teddi fangede bla. sin første regnbueørred - stort tillykke 

Da konkurrencen var slut var der landet 4 flotte regnbuer, og det blev en tæt kamp om mesterskabet...

Det fordelte sig således:;

Største regnbue: 58 cm og 2,48 kg fanget af Søren Klimat

Næst største: 57,5 cm og 2,38 kg fanget af Lars Johan Villadsen

 

Største regnbue i junior klassen:

56 cm og 2,31 kg fanget af Teddi Mortensen

 

Et stort tillykke til alle , og et stort tillykke til den nye klubmester i P&T Søren Klimat

 

Efter målrunden var der gaveregn og en lækker kage fisk, som Anette havde kreeret. - mums!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Børnekultur natten er vel overstået, men vi havde håber på at lidt flere ville kigge forbi. Vi regner dog med at være at finde igen næste år, dog på en lidt anden måde..

 

 

Børnekultur nat i Hornslet

Foreningen deltager i børnekulturnat 2018.

Fredag d. 9/11-2018 fra 17 - 20 

Vi vil være at finde i kælderen på Rosengården, bare følg skiltene eller ring til Steffen på: 28 76 88 55

Der vil være lidt til både børn og voksne, samt mulighed for at vinde et års medlemsskab og fiskegrej!!

Mød os og lad os få en hyggelig snak!

 

Se mere her på kommunens hjemmeside....

 

 

 

Foredrag hos Rønde og Omegns Sportsfiskerforening

Se mere under aktivitets kalender...

 

SFK VANDT DJURSLANDSMESTERSKABET 2018 !!!!

lørdag d. 13. oktober afholdt vi sammen Rønde og Grenaa foreningerne vores årlige klubmesterskab i PT fiskeri ved Moesholm. Vi var i alt 27 deltagere, og desværre blev der kun fanget 8 fisk i det dejlige vejr. 

Kaløvig vandt klubmesterskabet da de fangede de fleste fisk i gennemsnit pr. mand. 
Daniel Christensen fra Grenå vandt juniorpræmien for en regnbueørred på 40.5cm. og 1kg. 
Seniorpræmierne gik til: 
1. præmie Uffe Baun fra Kaløvig - 61cm. 4.0kg. 
2. præmie Claus Bak Mortensen fra Kaløvig- 53cm. 2.5kg.
3. præmie Erland Djurtoft fra Grenå - 55cm. 2.5kg.
4. præmie Jim ?????? fra Rønde - 49cm. 1.75kg.
5. præmie Claus Johansen fra Rønde - 46cm. 1.25kg

 

 

 

 

 

Kalø Cup 2018

2 af vores medlemmer , nemlig Steffen og Søren, deltog i Røndes jubilæums konkurrence...

 

Søren og Steffen deltog i Røndes 20 års jubilæum (Kaløcup 2018). 
Vi fiskede ved Glatved, Fornæs, Gjerrild og Dragsmur på de 24 timer og fik til sammen 2 undermålere og en 10-12 små mørksej der alle røg ud igen.
 
Søren fangede endvidere en havørred på 47 cm ved Dragsmur men desværre havde den ikke en konditionsfaktor på over 1.0 - så den blev kasseret ved indvejningen. 
 
Alt i alt en rigtig god konkurrence hvor vi fik fisket meget vand af og Steffen fangede sin første mørksej og sin første havørred på Djursland ;-) 
 
Derudover vandt Steffen en lodtrækningspræmie ved præmieoverrækkelsen (500 kr. til lystfisk.dk, ½ års abonnement til fisk og fri og en lille taske).
 
Mvh
Steffen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Klubtur til Gudenåen

Så er vores klubtur til Gudenåen vel overstået. 

Vi blev 7 mand der trodsede vejrudsigten og gik forhåbningsfulde igang med fiskeriet! Bevæbnet med rejer, orm, blink, spinnere osv..

Første fiske på land, blev en mindre gedde, fanget at vores tur guide Jacob.

2 fisk på land blev en lille aborre, som også fik lov at fortsætte sit liv i åen.

Men så!!! vi flyttede plads og efter en kop kaffe og endnu en fremvisning med tricks til den nye plads, lykkedes det sørme igen Jacob at lande en fisk...

Denne gang blev det til en fin havørred på 1,73 kg fordelt på 57 cm, godt gået.

 

Derudover blev det til en go gang regn, 600 kajaker på åen... samt en pind på 62 cm!! læg venligst mærke til at den blev landet, og var noget længere end fisken...  sidste forsøg gik dog på at få landet en kajak, men uheldigvis " hoppede " den af i sidste øjeblik.

Alt i alt en dejlig dag, med masser af fiske iver.

Knæk og bræk derude..

Lars Johan

 

 

 

 

 

 

Kuttertur fra Grenå

Hej er der nogen medlemmer det vil med på kuttertue fra Grenå???

Pris 450 pr mand for fiskeri fra kl. 7 til 15.00

Lige nu er der godt med makreller og torsk!

Bliver vi 10 mand evt med naboen kan vi få båden for os selv

GIV lyd hvis I er interesseret, så finder vi en dato!!

 

Mvh

Lars Johan 21470631

 

Søhåndbogen!!!

Se den her...

 

Fertilitetsklinik for pighvarrer på Fyn

 

Hornfiskebarometer!!!

Se mere her...

 

 

Rønde og Omegns Sportsfiskerforening har i år 20 års jubilæum...

Så derfor :

 
Husk at sætte stort X i jeres arrangementskalender den 29/30 September. Her holder vi en stor kystkonkurrence Kalø Cup 2018 i forbindelse med vores 20 års jubilæum.

 

Så er sildene i Randers Fjord!! 

De er store, og de første ligger allerede i kasserens køleskab!

 

Nyt liv til Aarhus Bugt: 62.500 ørreder slippes løs!!!!  Se mere her...

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Fiskeri i saltvand - lokale regler - 

også Kaløvig!! Se mere her...

 

Generalforsamling den 31/01-2018 
Der var fremmødt 8 medlemmer
 
1. Valg af dirigent, valgt blev Erling saabye
2. Bestyrelsen beretning: 
Der har været 2 arrangementer med Rønde og Grenå. 
Put & Take klubmesterskabet blev afholdt i Moesholm og 7 medlemmer deltog.  Claus vandt mesterskabet. Djursland mesterskabet med Sfk, Rønde og Grenå blev også afholdt i  Moesholm 5 medlemmer deltog, samlet vandt Grenå Sfk blev 2'er og Rønde 3'er.
Claus vandt første præmie for største fisk. 
Der blev også holde et ekstra ordinært bestyrelsesmøde da Finn bak vores formand valgte at stoppe. Ny formand blev Steffen, samt næstformand blev suppleant Jannik. Godkendt.
3. Kassernes beretning. Godkendt
4. Fastsættelse af kontingent. Fortsætter uændret
5. Behandling af indkomne forslag. 
Forslag til at gøre Erling Saaby og Ivar Sørensen til æresmedlemmer, forslag godkendt.
6. Bestyrelsesvalg
A. valg af formand (for 1 år) på valg er Steffen Arnbo Nielsen. Genvalgt
B. Valg af 3 bestyrelses medlemmer (for 2 år) + 1 junior medlem. På valg er Jannik just, Karsten forsmann og Jan Rasmussen. Alle blev genvalgt
C. Valg af revisor (for 2 år) på valg er Steffen Arnbo. Genvalgt
D. Valg af revisorsupplandt (for 1 år) på valg er Uffe Baun. Genvalgt
7. Ørredfonden ved Ivar Sørensen. Godkendt

 

8. Eventuelt. Hygge snak
 
Referant: Claus Bak Mortensen

 

HUSK GENERALFORSAMLING I KLUBLOKALERNE, d. 31/1-2018 kl. 19

 

Hjælper udsætninger havørredbestanden i Egå ? Se mere her...

Fritidsfiskere bidrager til Danmarks største registrering af fangster  Se mere her...

 

Ny film om succesfuld restaurering af et stort vandløb - virkeligt flot!  Semere her...

 

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

10.11 | 22:53

Hej det er søren Arendt petersen kan du prøve at selje et
Set til mig til 400 Kr. til regnbueørred?

...
10.11 | 22:54
Forside har modtaget 2
20.10 | 00:21
Tips & Tricks har modtaget 2
29.05 | 15:18
Ørredfonden Kaløvig har modtaget 4
Du kan lide denne side